Поиск пути, психология личности

Купити в України
Дарка Озерна
Ви це зможете. 7 складових здорового способу життя

Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону, внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Всі тези та висновки базуються на сучасних наукових даних, медичних рекомендаціях та протоколах діагностики і лікування. Авторка легко і детально пояснює, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. А окрім цього, посібник написаний для і про сучасних українців і українок, з глибоким розумінням та емпатією до їхніх щоденних викликів. Книжка проілюстрована художницею Ольгою Дегтяровою. Це також перша книжка з серії "Оптимістично про здоров’я", у наступній книжці буде йти мова про психічне здоров’я.

Дарка Озерна : Ви це зможете. 7 складових здорового способу життя

Книжки про здоровий спосіб життя не є аж надто популярною літературою: часто вони нудні, занадто наукові або ж нагадують тренінги про «успішний успіх», а найчастіше зустрічаються переклади, надзвичайно далекі від наших культурних реалій.

Але епідемія коронавірусу поставила значну кількість людей перед усвідомленням, що жити в групі ризику означає не віддалену, а близьку небезпеку. Мільйони українців (на жаль, не всі) нині робитимуть крок до здорового способу життя. Невелика книжка Дарки Озерної — путівник по цьому шляху, хоч би скільки кроків ви вирішили зробити.

Написана простою, смачною і веселою мовою, книга має найголовнішу рису — вона цілковито ґрунтується на наших, українських культурних, харчових та фінансових реаліях. Лише за кілька годин читання ви дізнаєтеся все важливе про харчування, контроль ваги, опанування стресу, правильну фізичну активність, здоровий і достатній сон, а також правила взаємодії з лікарями. Натомість доведеться розпрощатися з десятками популярних, але шкідливих міфів про чарівні пігулки, фантастичні дієти, дивовижні вправи та народну мудрість тисячоліть. Путівник тепер у вашій кишені, але перший крок, з якого починається шлях, — за вами.