Anastasia Adamant
В. Георгієвська, Н.Сидоренко Історія української журналістики: становлення та розвиток рекламно-довідкової преси на території Східної України (ХІХ — початок
Книга «Історія української журналістики: становлення та розвиток рекламно-довідкової преси на території Східної України (ХІХ — початок ХХ ст.)» В.Георгієвської та Н.Сидоренко - це монументальна праця з дослідження історії рекламно-довідкової преси на теренах Східної України. Книга призначена як навчальний посібник для студентів, що навчаються за спеціальністю журналістика. Проте не можна не зазначити, що це справжнє наукове видання, у якому автори глибоко досліджують рекламну пресу. Але незважаючи на це, стиль викладу зрозумілий і не складний для сприйняття. До того ж, книга насичена ілюстративним матеріалом. Автори подають приклади рекламних оголошень, перших видань, зображення важливих постатей тощо.
Книга розділена на дві тематичні частини: перша переважно присвячена історії рекламної періодики, побудові рекламних оголошень тощо, а друга – огляду поділених тематично груп рекламно-довідкової преси. У книзі загалом дуже докладно розбирається основні принципи рекламних видань і реклами загалом, підтверджені яскравими прикладами, що дає змогу читачу отримати хоч мінімальне уявлення про старовинні видання. У Додатках наводяться приклади редакційних, рекламних статей, рекламних оголошень тощо.
Книга буде корисною для будь-кого, хто цікавиться журналістицько-рекламницькою діяльністю, навчається на спеціальностях, пов’язаних з журналістикою і рекламою, чи працює у цій сфері.