Книжкова Банерна Мережа

Перелік нових рецензій

31..40 41..50 51..60 Ctrl ← 61..70 Ctrl → 71..80 81..90 91..100
   Малколм Гладуелл Поворотний момент. Як дрібні зміни спричиняють великі зрушення
Що є спільного для моди, підліткового куріння, революцій, самогубств, розповсюдження книжок, популярності фільмів та телепередач, чуток та пліток, злочинності та СНІД? Це все — соціальні епідемії. Вони виникають раптово і непередбачувано, поширюються стрімкими хвилями і раптово спадають. Один з найпопулярніших американських журналістів Малколм Гладуелл прагне розібратися, як це відбувається. Чому одні тренди стають соціальними епідеміями, інші швидко згасають?

Гладуелл розкриває три основні закони, що керують соціальними епідеміями: Закон обраних («зв’язківих», «знавців» та «продавців»), Фактор чіпкості та Сила контексту. Ці три закони не просто пояснюють, чому одні тренди захоплюють широкі верстви суспільства, а інші згасають, не виходячи за межі невеликих спільнот. Автор пропонує практичні рекомендації тим, хто прагне поширити власні тренди. Ви дізнаєтеся також про Фундаментальну помилку приписування, Закон 6 рукостискань, Теорію розбитих вікон та число Данбара, а також ознайомитеся з результатами шокуючих психологічних експериментів.

Книга буде корисною підприємцям, інноваторам, маркетологам, революціонерам, політикам, громадським активістам, лікарям, поліцейським, дизайнерам, архітекторам, журналістам та всім іншим, хто хоче змінити цей світ, а також всім тим, хто не хоче дати іншим право собою маніпулювати.

Норман Дейвіс Європа: Історія
Чи можна подати повноцінну історію Європи в одному томі? Причому не лише традиційно популярної Західної Європи, а також Сходу, Скандинавії та Балкан, які часто залишаються поза увагою дослідників, хоча найцікавіше часто бувало саме тут. Здається, завдання неможливе, адже знадобляться численні грубезні томи. Норман Дейвіс вирішив це зробити і блискуче впорався. Ця велична книга (1463 сторінки) розгортає тисячоліття самої суперечливої, проривної та розмаїтої частини світу у дванадцяти актах, кожен з яких завершується "моментальною фотографією" із найважливішої на той момент точки континенту. Додайте до цього "історичний компендіум" (свого роду довідник), а також детальні покажчики географічних назв та імен видатних європейців всіх часів та народів. Додайте до цього розкидані по тексту 270 тематичних врізок, що висвітлюють різні аспекти культури, кухні, релігії, щоденного життя тощо, або ж маловідомі цікаві місця континенту. Якщо ви хочете знати повну історію Європи, але ненавидите непідйомні багатотомники — книга Нормана Дейвіса саме для вас.

Стівен Кові 7 звичок надзвичайно ефективних людей: Потужні інструменти розвитку особистості
Існує багато книжок, присвячених тому, як стати успішним, багатим, знаменитим тощо. Переважна їх більшість пропонує прості рецепти позитивного мислення, якісної техніки спілкування, впливу та яскравої презентації власних ідей — гарні речі, що швидко дають результат, але не зачіпають особистість. Чи можна досягти результату без глибинних змін? Мільйони людей, які це спробували, отримали бажаний результат, але врешті він приніс розчарування і страждання. Глибинні внутрішні зміни є набагато важчою справою, але вони повністю і назавжди змінюють життя на краще.

Книга Стівена Кові, напевно, є найвідомішою з-поміж усіх, що присвячені вдосконаленню себе як особистості. Перекладена десятками мов і видана мільйонами примірників, вона займає почесне місце в рейтингах «книжок, що змінили долю». Чим же вона така незвична?

Автор намагається оминути традицію другої половини ХХ сторіччя, сконцентровану на швидких результатах за рахунок «гарної упаковки», а навпаки — наслідувати традицію попередніх 150 років, коли довга некваплива робота над собою мала на меті змінити і загартувати характер. Сім найважливіших навичок управління собою, своїми відносинами з іншими людьми, своїм часом і простором подаються простою мовою, із численними прикладами і вправами, аби лише було бажання стати кимось більшим, ніж ви є сьогодні. Автор повністю перекреслює популярне у світовій культурі твердження, що не можна жити без страждань і надриву. Комусь його підхід видаватиметься занадто системним і раціональним, але така вже стара американська традиція, що свого часу привела цю країну до величі.

Ми часто кажемо, що нинішні часи не дають нам таких лідерів, які були у попередніх поколінь. Можливо, це тому, що останні півсотні років модно концентруватися на швидких перемогах? А тому, щоб змінити світ, треба зайнятися своєю глибинною сутністю?

Якщо ви вже читали «7 звичок надзвичайно ефективних людей», тоді на вас чекає наступна книга Стівена Кові «Восьма звичка. Від ефективності до величі». Ця книга — відповідь автора на виклики нової епохи. В ній він розкриває сутність нового лідерства та його становлення через інтеграцію всіх видів інтелекту, пошук власного шляху та розкриття внутрішньої сили. Це не збірка магічних заклинань, а ваш раціональний путівник по дорогах власної особистості.

Андерс Аслунд, Сімеон Дянков і колектив авторів Велике переродження. Уроки перемоги капіталізму над комунізмом
Це збірка статей відомих реформаторів про досвід їхніх країн. Лєшек Бальцерович про Польщу, Вацлав Клаус про Чеську республіку, Іван Міклош про Словаччину, Міхеїл Саакашвілі про Грузію, Март Лаар про Естонію, а також статті про Угорщину, Росію, Болгарію... і, звичайно, про Україну — відомий економіст Олег Гаврилишин із The George Washington University про Україну. А на додачу до того ще п'ять дуже цікавих і глибоких макроекономічних оглядів.

Пінхас Полонський Біблійна динаміка
Біблія протягом сотень років була книгою, яку люди читали найбільше. В ній шукали і знаходили не лише заповіді для повсякденного життя, але й уроки, які можна винести з історії великих людей минулого. А сучасна людина перестала читати Біблію переважно тому, що її вже не хвилюють відповіді на питання, що хвилювали людей попередніх поколінь. Ці відповіді нині відомі зі шкільних підручників та університетських конспектів, з пісень улюблених авторів та книжок з популярної психології / соціології / фізики / біології. Та й кого, власне, зацікавлять життєві перипетії близькосхідних пастухів, які жили майже 4000 років тому?

Однак історія вчить, що рано чи пізно кожне наступне покоління теж починає читати Біблію. Читати по-новому, шукаючи відповіді на свої власні, нові, ще відкриті питання. Читати на більш глибокому рівні розуміння, ніж будь-яке з попередніх поколінь, — адже ми, за словами Бернара з Шартра, сидимо на плечах гігантів. Читати очима людей, які вже наситилися шкільними підручниками і популярними книжками. Тому що, незалежно від кількості прочитаних книжок, нові питання все одно виникають у кожного нового покоління. Але щоб читати Біблію по-новому, кожному поколінню потрібен новий Учитель.

Таким Учителем може стати доктор Пінхас Полонський, філософ і теолог, що розвиває модерністську течію в ортодоксальному юдаїзмі. Його коментарі здивують вас сучасним прочитанням історій створення світу, Аврагама та його нащадків, Виходу з Єгипту та його духовних лідерів. Ви побачите, що вже нема місця примітивному розумінню біблійних текстів, і познайомитеся з древніми таємницями вчення, що традиційно передавалося від вчителя до учня і тому було названо Каббала — Прийняття. Ви знайдете безліч паралелей з духовними викликами сьогодення і дізнаєтеся, як діяли великі пророки давнини, стикаючись із подібними випробуваннями. Для вас відкриються доля і покликання європейської, ісламської та єврейської цивілізацій.

Найголовніша відмінність сучасного прочитання Біблії від середньовічного — навіть не в тому, що ми знаємо теорію еволюції і чули про генетику і кібернетику. Найголовніша відмінність — в тому, що герої біблійних історій є динамічними людьми, які стають сильнішими і мудрішими після кожного випробування. Вони роблять помилки і виправляють їх, вони щиро помиляються і пізніше сміливо відмовляються від помилок. Середньовічна людина була впевнена, що все досконале є статичним, а динамічним є лише те, що ще недосконале, — а значить, пророки давнини були великими і незмінними. Натомість сучасна людина знає: розвиток є життя, а значить, незмінність є смерть. Біблійні предки здивують вас тим, наскільки вони живі і сучасні. Саме тому серія називається «Біблійна динаміка».

Ruslan Shevchenko
   Дерек Томпсон. Хітмейкери (наука популярності та змагання за увагу)
Підзаголовок досить точно відображає суть книги - (чи є якісь закономірності у популярності. ?). Досить грунтовне дослідження/ Рецепту виготовлення хітів, звичайно немає, але є список інгрідієнтів, до яких треба приділити увагу. Трошки багатослівна, але читати не нудно, завдяки цікавим історіям: від Брамса та імпрессіоністів до нової бізнес-моделі хіт-попу без лейблів. Можна рекомендувати.

Посилання
- український переклад на сайті видавництва https://nashformat.ua/products/hitmejkery.-nauka-populyarnosti-ta-zmagannya-za-uvagu-...
- сторінка колонок автора в theAtlantic в https://www.theatlantic.com/author/derek-thompson/

Andriy Mariyko
   Роберт Шекли Заяц
Научно-фантастический рассказ. Человечество покорило Марс. Учёные и доктора наук трудятся на Марсе, но периодически тайком на космических кораблях на планету попадают безбилетники — «зайцы». Одним из них становится Джонни Франклин. Но не просто человек обычный открыл, но открыл Истину и вынужден бежать с Земли…

Andriy Mariyko
   Айзек Азимов Потенциал
Рассказ о двух учёных, которые при помощи крупнейшего компьютера, нашли человека с генетической предрасположенностью к телепатии.
Им оказался пятнадцатилетний подросток Роланд, который ничем не выделялся среди сверстников, кроме таланта в работе садовника.
Учёные отправляются выяснить, действительно ли подросток обладает способностями к телепатии...

Alexey Aleksandrov
   Хорст Шульце Ritz-Carlton: правила бизнеса от основателя сети отелей высшего класса
Хотите знать все о безупречном сервисе, - смотрите на такие индустрии как авиация, отельный сервис, Luxury дома, хорошие рестораны.
Хотите знать все об управлении сервисом, - читайте книги от первых лиц данных индустрий.
Книгу Хорста Шульце, лидера сети отелей Ritz-Carlton выделяет с одной стороны емкость и обзор всех необходимых мелочей (а ведь Бог в мелочах, не так ли ?), а что еще более важно – краткость.
Видимо сказывается то, что автор – немец по национальности. Кратко, ярко, детализировано, практично.
Поверьте, в ней действительно нет ничего лишнего, что свойственно, например, американским авторам.
Большой плюс автор наполнил книгу множеством практических примеров, включая описание всех 24 стандартов сервиса сети именитых отелей.
Интерес представляет подход к работе с персоналом: господин Шульце не первый, кто ставит персонал и вопросы его обученности на первое место в системе безупречного сервиса.
Вопросы поиска проблемных моментов и исправления их (заметьте, не виновных, а именно суть проблемы и исправление).
Занимательная градация клиентов на три типа, правила, которые в принципе работают для любого бизнеса и самое главное трезвость в подходе к работе с клиентом. Трезвое, а не пост-советское «клиент всегда прав». Но при этом книга мотивирует сделать бизнес таким, чтобы сохранять и преумножать количество удовлетворенных и преданных клиентов.

Москва: Издательство АСТ, 2019

Olexiy Travnikov
   Синклер Фергюсон «Весь Христос»
Конечно же, пересказывать богословскую книгу не богослову негоже, а потому это больше наблюдательские записки обывателя…
Вот за что люблю книги реформатского толка, так это за то, что пока читаешь одну - то вынужден «подчитывать» еще 2-3. И это не шутка, потому что когда видишь цитату из «Наставлений…» Кальвина, то само собой читаешь весь контекст (потому параллельно пришлось прочитать всю третью книгу и часть второй). Разве это не прекрасно? Помимо того, под рукой всегда было Вестминстерское Исповедание Веры и книга Томаса Бостона «Природа человека в ее четырех состояниях»…ее придется перечитать снова.
Интересной и необычной для меня стала глава о законничестве: неимоверно удивительный взгляд на ситуацию из Бытия 3й главы. Фергюсон говорит о том, что «змей пытался увести Еву от ясности Божьего Слова». Мысль развивается очень интересно и помогает под особенным углом посмотреть на эту ситуацию. Никогда не думал о том, что это само непослушание случилось по причине «сосредоточения на Боге Запрещающем, на Законодателе и Судье». И то, что в «ее разуме и чувствах Божий Закон был отделен от благодатной личности Бога». Простая, но такая глубокая мысль. И мне пришлось напоминать себе о том, что важно не разделять Бога на части - Он целостный. &­#8232;&­#8232; Много потрясающих мыслей для нашей каждодневной жизни, которые актуальны и практичны. Вот что я отметил для себя:
&­#8232;- когда искажение Божьей личности достигает своего предела, мы неизбежно перестаем доверять Богу;&­#8232;- когда мы прославляем Бога, мы также радуемся Ему и вместе с тем радуемся всему, что Он дал нам;&­#8232;- суть законничества укоренена не просто в нашем понимании закона как такового, но и в искаженном представлении о Боге как Законодателе&­#8232;(вообще тема понимания законничества и самого использования этого термина весьма интересна раскрыта)&­#8232;&­#8232; Уверен, что данная книга будет актуальна для всех служителей Слова, и тех, кто планирует таковыми стать.&­#8232; Вопросы благодати и ее проявления, порядок усвоения искупления, покаяние, вера, завет…все эти составляющие христианства Фергюсон рассматривает на понятном и доступном уровне.&­#8232; И еще одним наблюдением, интересным для меня, стал вопрос «самоидентичности» и том на чем она основывается. Совершенно потрясающие размышления автора.&­#8232; «…мы увязываем свою идентичность и ценность с тем, что мы делаем и как нас оценивают, вместо того, чтобы признать, что наша идентичность и ценность укоренены во Христе и Его незаслуженной благодати. Мы попались в сети утонченной формы законничества. Оно исходит из нашего сердца так, словно Божья благодать, проявленная к другим, извлекает его из меня, как сильный магнит. Благодать вскрывает нарыв заслуг.»